Nederlandse Perl-Workshop 2014

Universiteit voor Humanistiek
Kromme Nieuwegracht 29, 3512 HD Utrecht
Vrijdag 25 april 2014, 9:00 – 18:00 uur

De Perl-workshop is een dag van presentaties voor gebruikers van de programmeertaal Perl van alle niveaus. Er komen ontwikkelaars die de taal zelf verder ontwikkelen alsook de vele daarin geschreven modules en professionele gebruikers van Perl uit verschillende organisaties. Maar ook nieuwelingen zijn van harte welkom.

Tijdens de presentaties en informele gesprekken blijf je op de hoogte van de laatste toevoegingen aan taal en modules en kom je hoogstwaarschijnlijk altijd oplossingen voor problemen uit de dagelijkse praktijk tegen.

Nieuwe locatie in het midden van het land

Dit jaar kunnen wij gebruik maken van collegezalen van de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, op loopafstand van Station Utrecht Centraal.

Wie kun je zoal verwachten?

Sinds halverwege vorig jaar is er voor de in Nederland werkzame buitenlandse Perl programmeurs een eigen Perl-mongers-groep, AmsterdamX. Door de goede wederzijdse verstandhouding kunnen we dit jaar rekenen op internationale belangstelling. Zo kunnen we uitkijken naar Ribasushi die inzicht geeft in DBIx::Class en de dan recente ontwikkelingen van de hackathon, Leon Timmermans die alles weet over het ontwikkelen van Perl-distributies, ook wel de Toolchain. Inmiddels is er Dancer2 een modern web-framework, waar SawyerX meer komt vertellen over hoe eenvoudig het is om website te bouwen. Geen webserver, maar werken vanaf de commando-regel en opties meegeven, Getopt::Long van Johan Vromans doet het al sinds de vroege jaren van Perl. Maar Perl blijft ontwikkelen en uiteraard kun je horen over de laatste ontwikkelingen van Perl 6 door Liz. En meer over de basis-technieken als DBI door Tux en XML door Mark Overmeer.

Zelf een presentatie geven?

Wij kijken uit naar meer boeiende presentaties van deelnemers. Dit is ook voor jou en je bedrijf de kans om eigen Perl-projecten te presenteren, er bekendheid mee te genereren en waardevolle feedback van experts te krijgen. Dus heb je iets om met andere Perl-gebruikers delen, klik dan hier om je presentatie voor te stellen.

Naborrelen

Het formele programma zal tegen 18:00 uur afgelopen zijn, maar we verwachten dat heel wat mensen nog een paar uurtjes zullen blijven voor het eten, conversatie, BoF-sessies, verwoed programmeren of welke vorm van gezelligheid dan ook.

YAPC::TV

Een paar video registraties uit het verleden.